3x inspiratie: zo maak je een hippe kerstkrans!

3x inspiratie: zo maak je een hippe kerstkrans!

Kerst staat voor de deur en wat is er nu leuker dan je huis te versieren met zelfgemaakte decoraties? Een geweldige manier om een persoonlijk tintje toe te voegen aan je feestelijke inrichting is het maken van je eigen trendy kerstkrans. Bij Huis & Tuin Hoogeveen hebben we alles wat je nodig hebt om jouw creativiteit de vrije loop te laten. Van kleurrijke prikkers tot stevige oase en schitterende slingers tot kant-en-klare kransen – wij hebben het allemaal. In dit artikel delen we graag drie unieke ideeën voor het maken van trendy kerstkransen, inclusief handige stappenplannen.

Kerstmis bij Huis & Tuin Hoogeveen


 

1. De rustieke bohemian krans

Voor de vrije geesten die verlangen naar een unieke kerstsfeer, is de rustieke bohemian krans de perfecte keuze. De mix van natuurlijke materialen, zoals jute en gedroogde bloemen, brengt een ontspannen, authentieke boho-sfeer in huis. Het resultaat? Een kerstdecoratie die niet alleen trendy is, maar ook warmte en individualiteit uitstraalt. Zo maak je 'm:

Benodigdheden:

  • Een metalen ring als basis
  • Jute touw
  • Kerstgroen en gedroogde bloemen en bladeren, zoals eucalyptus
  • Mini-kerstballen in aardetinten
  • IJzerdraad
  • Lijmpistool

Stappen:

  1. Omwikkel de metalen ring met jute touw voor een natuurlijke uitstraling.
  2. Bevestig het kerstgroen, zoals dennentakken, en gedroogde bloemen en bladeren met behulp van ijzerdraad of het lijmpistool. Het mag er weelderig uitzien, dus werk zeker niet te netjes.
  3. Verdeel de mini-kerstballen nonchalant over de krans en lijm ze vast. 
  4. Hang je bohemian kerstkrans op en geniet van de natuurlijke, rustieke charme.

Ons aanbod kerstversiering


 

2. De glinsterende glamour krans

De glinsterende glamour krans brengt een betoverende touch naar je kerstdecoratie. Met een basis van stro en een sprankelende gouden of zilveren afwerking, voegt deze krans een vleugje luxe toe aan je interieur. De toevoeging van glitterlint, kunstbloemen en kleine kerstballen zorgt voor een schitterende en feestelijke uitstraling. Kies voor de glinsterende glamour krans als je wilt uitpakken met een weelderige, fonkelende kerstsfeer. Bij Huis & Tuin Hoogeveen vind je alle benodigdheden om deze schitterende creatie tot leven te brengen!

Benodigdheden:

  • Een strokrans
  • Gouden of zilveren spuitverf
  • Glitterlint
  • Kunstbloemen in kerstige kleuren
  • Kleine kerstballen in bijpassende kleuren
  • IJzerdraad
  • Eventueel: lijmpistool

Stappen:

  1. Spuit de strokrans in met de gouden of zilveren verf en laat het drogen.
  2. Wikkel glitterlint om de krans voor extra glans.
  3. Bevestig de bloemen en kerstballen op verschillende plekken door ze in het stro te steken. Lijmen kan natuurlijk ook!
  4. Hang je glamoureuze creatie op en laat het fonkelen!

Maak een kerstkrans met hulp van Huis & Tuin Hoogeveen!

3. De betoverende bloemenkrans

Voor een kerstdecoratie die de ruimte vult met een overvloed aan kleur en bloemenpracht, is de betoverende bloemenkrans de perfecte keuze. Bij Huis & Tuin Hoogeveen zijn we immers gek op kunstbloemen. Hier is hoe je deze betovering kunt creëren:

Benodigdheden:

  • Een flexibele draadring
  • Een assortiment kunstbloemen in verschillende kleuren en maten
  • Groen binddraad
  • Lijmpistool

Stappen:

  1. Bevestig de kunstbloemen aan de draadring met behulp van het groene binddraad. Kies voor een gevarieerd palet om een levendige en dynamische uitstraling te creëren.
  2. Experimenteer met verschillende bloemsoorten en maten. Combineer grote bloemen met kleinere bloesems voor een speels effect. Laat sommige bloemen uitsteken voor een driedimensionaal effect.
  3. Voeg enkele kunstgroene bladeren toe tussen de bloemen om de krans een frisse en natuurlijke uitstraling te geven. Het groen vormt een prachtig contrast met de levendige kleuren van de bloemen.
  4. Gebruik het lijmpistool om eventuele losse uiteinden van bloemen of bladeren stevig vast te zetten. Zorg ervoor dat alles goed op zijn plaats zit voor een duurzame krans.

Gek op kunstbloemen!


 

Kies voor een mooi DIY project met de kerstartikelen van Huis & Tuin Hoogeveen

Bij Huis & Tuin Hoogeveen vind je alles wat je nodig hebt om deze kerstkransen te maken. Van de basisbenodigdheden tot aanvullende decoraties – ons uitgebreide assortiment biedt eindeloze mogelijkheden voor jouw kerstcreatie. En natúúrlijk mag je je eigen karakter volop laten zien in je kunstwerk! Laat je creativiteit de vrije loop en maak van deze kerst een feest vol persoonlijke touch en stijl. Bij Huis & Tuin Hoogeveen staan we klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte materialen voor jouw DIY-projecten. Bezoek onze winkel en ontdek het plezier van het zelf maken van trendy kerstdecoraties. Merry Christmas!

Openingstijden & contact

Tags: