Ontdek de betoverende wereld van de Hydrangea macrophylla

Ontdek de betoverende wereld van de Hydrangea macrophylla

Bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen komen groen en inspiratie samen! Vandaag nemen we je mee op een ontdekkingsreis door de prachtige wereld van de Hydrangea macrophylla, beter bekend als de hortensia. Deze charmante plant staat bekend om zijn weelderige bloemen en kleurenpracht, en is een onmisbare toevoeging aan elke tuin. De Hydrangea macrophylla staat bekend om zijn betoverende schoonheid en diversiteit aan kleuren. Van diepblauw tot helder roze en alles daartussenin, de hortensia biedt een breed scala aan kleurenopties om uit te kiezen, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om je tuin naar wens te ontwerpen en te verfraaien. Met zijn grote, weelderige bloemhoofden trekt de hortensia de aandacht en voegt hij een vleugje elegantie toe aan elke buitenruimte.

Tip! Deze week (t/m donderdag 18 april 2024) bieden we prachtige Hydrangea macrophylla planten (potmaat 23cm, verschillende kleuren) aan voor een wel heel speciale prijs. Van €11,49 voor slechts €8,95! Een aanbieding die je niet mag missen als je jouw tuin wilt verfraaien met deze betoverende bloemen. Profiteer van deze kans en geef jouw tuin een kleurrijke boost met onze prachtige hortensia's.

Verzorging van de Hydrangea macrophylla

Een van de redenen waarom de Hydrangea macrophylla zo geliefd is, is vanwege zijn gemak in verzorging en onderhoud. Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond die licht vochtig is. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren en indien nodig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het aan te raden om de hortensia regelmatig te bemesten met een meststof die speciaal is samengesteld voor zuurminnende planten. Dit zal helpen om de gezondheid en de bloei van de plant te bevorderen, waardoor je kunt genieten van nog meer prachtige bloemen.

Potterie
 

Snoeien van de Hydrangea macrophylla

Een ander belangrijk aspect van de verzorging van de Hydrangea macrophylla is het snoeien. Snoeien kan helpen om de vorm en de grootte van de plant te behouden, evenals om de bloei te bevorderen. Het beste moment om te snoeien is na de bloei, bij voorkeur in het late voorjaar of vroege zomer. Door regelmatig te snoeien, kun je ervoor zorgen dat jouw hortensia er gezond en vitaal uitziet en elk jaar weer prachtig bloeit.

Tuinplanten
 

Ontdek de betoverende wereld van de Hydrangea macrophylla

Kleur van de hortensia

Nog een leuk weetje over de Hydrangea macrophylla is dat de kleur van de bloemen soms kan veranderen afhankelijk van de pH-waarde van de bodem waarin ze groeien. Bij een zure bodem krijgen de bloemen vaak een diepblauwe kleur, terwijl ze bij een alkalische bodem meer roze of zelfs paars kunnen worden. Dit maakt de hortensia niet alleen een prachtige toevoeging aan je tuin, maar ook een interessante plant om mee te experimenteren en te ontdekken.

Bezoek Huis & Tuin Hoogeveen

Wacht niet langer en breng een bezoek aan Huis & Tuin Hoogeveen om zelf de magie van de Hydrangea macrophylla te ervaren. Ons deskundige team staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte planten en het verstrekken van advies over de verzorging ervan. Of je nu op zoek bent naar een enkele hortensia om een accent toe te voegen aan je tuin, of dat je van plan bent om een hele border te vullen met deze prachtige bloemen, bij Huis & Tuin Hoogeveen ben je aan het juiste adres. We hebben bovendien een uitgebreid assortiment aan ander groen en allerhande tuinartikelen om je te helpen bij het creëren van de tuin van je dromen. 

Openingstijden & contact