Olé! Breng de Spaanse zon naar je tuin met deze tips!

Waarom zou je een dure vlucht naar de Costa del Sol boeken als je een stukje Spanje in je eigen achtertuin kunt creëren? Met een beetje creativiteit en enkele handige tips kun je genieten van de warme, uitnodigende sfeer van het Spaanse leven zonder je huis te verlaten. Wie is er immers niet gek op de zwoele sfeer en rustgevende vibes van Valencia, Ibiza, Barcelona of Madrid? In dit blogartikel delen we inspiratie en praktische tips om jouw tuin om te toveren tot een Spaanse droom... ¡Viva españa, olé!

Mediterrane planten

De eerste stap naar een Spaanse tuin is de beplanting. Denk hierbij aan mediterrane planten, zoals:

  • olijfbomen
  • palmen
  • cactussen
  • citroenbomen

Ook de klimmende bougainville of de héérlijke vijgenboom hebben die zonnige uitstraling die je direct naar de Middellandse Zee transporteert. Deze planten zijn bovendien niet alleen prachtig om te zien, maar doen het (met een beetje liefde en aandacht) ook prima in ons klimaat. Zet ze in keramische potten met verschillende vormen en van uiteenlopende groottes om die echte no-nonsense touch toe te voegen. Ook (beschilderde) terracotta bloempotten bieden deze bijzondere planten een geweldig stijlvol thuis. 

Tip! Voeg in die potten ook heerlijke kruiden toe om ook de geur van de mediterranee aan je tuin toe te voegen. Ook trekken ze bijen en vlinders aan, wat je buitenplek weer een levendige en natuurlijke uitstraling geeft. In ons tuincentrum vind je allerlei groene tuintoppers!

Maak van jouw tuin een Spaanse fiesta!

Creëer een comfortabele zitplek

Een essentieel onderdeel van een Spaanse tuin is een comfortabele zitplek waar je kunt ontspannen, omringd door potten vol groen. Ben je in een creabea mood? Geef een oud tuinbankje of een houten bijzettafel een tweede leven door het te bedekken met mozaïektegels. Helemaal Spaans! Plaids en kussens in wit- en beigetinten passen ook perfect in het sfeertje. Een pergola bedekt met druivenranken of jasmijn kan bovendien zorgen voor schaduw en een romantische uitstraling. Vergeet niet om een Ibiza parasol toe te voegen voor extra comfort. Die 'Spaanse' zon kan immers flink branden...

Eten in de buitenlucht

In Spanje draait het leven vaak om eten en gezelligheid. Creëer daarom een gezellige eethoek met een grote tafel en comfortabele stoelen waar je urenlang kunt genieten van heerlijke maaltijden met vrienden en familie. Kleine details, zoals een mooi tafelkleed of servies in aardse tinten, kunnen een groot verschil maken in de uitstraling van je eethoek. Tapas, pinchos en paella mogen zeker op het menu. Ben je de eigenaar van een smaakvolle barbecue? Dan kan je helemaal los met de smaken van de Spaanse keuken! 

Tip! Gebruik de tijm, basilicum of oregano uit je eigen kruidentuintje voor nóg meer smaak. Heb je een moestuin of fruittuin? Ook díe oogst kan je heerlijk gebruiken in gerechten en zomerse drankjes.

Met deze simpele tips haal jij een beetje Spanje naar jouw buitenplek!

Spaanse sfeer met muziek en verlichting

Geen Spaanse tuin is compleet zonder de juiste muziek. Creëer een afspeellijst met flamenco, gitaarmuziek en andere Spaanse klassiekers om de sfeer compleet te maken. Vergeet ook niet om te denken aan de geur: een kaars met mediterrane geuren zoals sinaasappel, citroen of rozemarijn kan je echt het gevoel geven dat je in Spanje bent. Bovendien houden citronella kaarsen ook die nare muggen weg. Sfeervolle (solar) lampen, zoals lantaarns of fakkels, creëren een warme en uitnodigende sfeer die je tot in de late uurtjes van je tuin laat genieten. Iedereen weet dat de Spanjaarden echt niet al om 21:00 uur naar bed gaan...

Haal een stukje Spanje naar jouw tuin!

Met deze tips kun je je eigen Spaanse paradijs in je achtertuin creëren. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, met de juiste beplanting en sfeer kun je genieten van de zonnige, ontspannen Spaanse levensstijl zonder je huis te verlaten. Bezoek ons tuincentrum in Hoogeveen voor de groene ingrediënten, pak een glas sangria, zet wat flamenco muziek op en laat je meevoeren naar het warme zuiden... Tot snel!