Ontdek de magie van Lavandula angustifolia!

De Lavandula angustifolia, kortgezegd 'lavendel', is één van de populairste planten in de wereld van groen. Ook bij Huis & Tuin Hoogeveen zijn we dol op deze plant, en niet zonder reden. Wat maakt Lavandula angustifolia zo speciaal? Nou, om te beginnen, de geur! Stel je voor dat je op een zomerse avond je tuin in loopt, omringd door de kalmerende, frisse geur van lavendel. Dat klinkt als een droom, toch? Met lavendel wordt die droom werkelijkheid. Dit is namelijk dé plant die je tuin of balkon omtovert tot een stukje Provence in eigen land.. Bonuspunten: ze trekt ook nog eens bijen en vlinders aan. Dus als je van leven in je tuin houdt, zit je met deze plant goed!

Lavendel: de onverwoestbare schoonheid

We weten allemaal dat niet elke tuinier het groene vingers-gen heeft, en dat is helemaal oké! Lavandula angustifolia is gelukkig een van de makkelijkste planten om te verzorgen. Serieus, deze dame kan wel tegen een stootje!

  • Ze houdt van de zon;
  • Ze heeft weinig water nodig;
  • Ze kan prima overleven op arme, droge grond.

Sterker nog, te veel liefde (lees: water en bemesting) kan haar zelfs een beetje chagrijnig maken. Geef haar een lekker zonnig plekje in je tuin en ze is blij. Maar wacht, er is meer! Deze lavendel is winterhard. Terwijl je andere planten zich in de winter liever oprollen onder een dekentje, blijft deze lavendel trots en sterk zijn mannetje staan. Zelfs als de temperaturen dalen, kun je nog genieten van haar schoonheid. En het beste deel? Ze komt elk jaar terug om je opnieuw te betoveren!

Vaste planten


 

Shop lavendel bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen!

Lavandula angustifolia: de multifunctionele held

Lavandula angustifolia is niet alleen mooi en makkelijk, maar ook super veelzijdig. Heb je ooit gedroomd van een heerlijk geurend lavendelkussen? Of misschien een lavendelthee om je zenuwen te kalmeren? Met deze plant kun je alle kanten op! Pluk de bloemen en laat ze drogen om je eigen potpourri te maken. Of gebruik de gedroogde bloemen in je keuken. Lavendel heeft namelijk ook culinaire toepassingen! Voeg een beetje gedroogde lavendel toe aan je cakebeslag voor een subtiele, bloemige smaak of gebruik het in hartige gerechten voor een verrassende twist. Je zult versteld staan van hoe veelzijdig deze plant is.

Grond- & meststoffen


 

Onze weekaanbieding!

En nu komt het mooiste deel! Bij Huis & Tuin Hoogeveen willen we dat iedereen kan genieten van de magie van Lavandula angustifolia. Daarom hebben we een geweldige weekaanbieding voor je klaarliggen! Tot en met donderdag 15 augustus 2024 kun je deze prachtige lavendelplant (potmaat 12 cm) bij ons krijgen voor slechts €1,99 in plaats van €2,99. Dat is bijna te mooi om waar te zijn! Met zo’n prijs hoef je niet te kiezen – plant ze in je tuin, zet ze op je balkon, geef ze cadeau aan vrienden en familie. Iedereen verdient een beetje lavendel in hun leven, toch?

Shop lavendel bij tuincentrum Huis & Tuin Hoogeveen

Dus, wat houdt je nog tegen? Kom langs bij Huis & Tuin Hoogeveen, scoor je Lavandula angustifolia, en laat je tuin opbloeien met kleur en geur. En als je er toch bent, praat dan gerust met ons team. We hebben nog veel meer tips en tricks om jouw tuin om te toveren tot een waar paradijs. Laten we samen de zomer vieren, met een tuin die ruikt naar lavendel, klinkt als het gezoem van bijen en er uitziet als een plaatje. Tot snel in de winkel!

Openingstijden & contact

Tags: